languages svenska english deutsch nederlands
experience every season

Zomeractiviteiten

Kanotochten

Vanaf de rivier die langs de camping loopt is het mogelijk om prachtige tochten te maken in de ongerepte natuur van Zweden, waar de kans op het spotten van bevers en beverburchten erg hoog is. Huur een kajak bij Camp Route 45 of neem je eigen kano mee om de Fyrån rivier af te varen! De rivier eindigt in een groot meer met diverse eilanden wat meerdaagse tochten mogelijk maakt.

Prijzen p.p.

  • Halve dag met gids, incl. thee en koffie 400 SEK
  • Hele dag met gids incl. lunch 700 SEK
  • Halve dag zonder gids 150 SEK
  • Hele dag zonder gids 250 SEK
Wandelroutes

vanaf de camping kan je heerlijk wandelen, we hebben routes in kaart gebracht van 2,5 tot en met 10 km.

Eilanden trip

Met de boot of kano kun je vanaf de rivier bij de camping een tocht maken naar één van de hutten op een eiland in het natuurreservaat. Zwerf rond in het bos met de wilde dieren, vang snoek en forel in het meer, en reis terug in het verleden, naar de tijd zonder elektriciteit. Tochten met gids zijn ook mogelijk.

Winteractiviteiten

De provincie Jämtland is bij uitstek geschikt voor een alternatieve wintersportvakantie vol afwisseling. De Zweedse winters met echte sneeuw bieden veel mogelijkheden. De expedities worden begeleid door instructeurs en zijn geheel verzorgd, inclusief maaltijden en overnachtingen. Hieronder volgt een overzicht van mogelijkheden en prijzen. Vervoer van en naar de diverse locaties is in de prijzen inbegrepen. Vast veel plezier met de planning, we ontvangen je graag in Hammerdal!

Als je specifieke wensen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Sledehonden tochten

sledehonden

Bij aankomst op de Huskyfarm volgt een ontvangst met koffie en theorie over het sleeën. Gezamenlijk worden de honden ingespannen en na enige oefening ga je, onder begeleiding, met je eigen slee en een team Husky’s op pad door de ongerepte bossen van Jämtland. Bij terugkomst worden de honden verzorgd en ga je terug naar Hammerdal of je verblijft nog een nacht op de Huskyfarm.

Prijzen:

  • Halve dagtocht: SEK 750
  • Hele dagtocht incl. lunch: SEK 1500
  • Short trip van drie dagen incl. twee overnachtingen, twee maal ontbijt en twee maal avondeten: SEK 6700

Sneeuwscootertochten

sneeuwscooter

Onder begeleiding van een gids kunnen met de scooters lange afstanden afgelegd worden. Zo kom je op de mooiste plekken. Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen!

Skiën

Een of twee dagen skiën in de sneeuw waar professionals voor naar Zweden komen.

Prijzen: Afhankelijk van het gekozen skigebied, op aanvraag.

Langlaufen

U kunt op eigen gelegenheid en met eigen materiaal vanaf onze camping geprepareerde routes volgen van 2,5, 5 en 10 km de ongerepte bossen in. De route van 2,5 km is verlicht!

De ervaren langlaufer kan ook via scootertrails lange tochten maken.

Voordat u begint of juist bij terugkomst van een mooie tocht, kunt u bij ons ontbijten, lunchen of dineren. Wij kunnen ook een lunchpakket samenstellen voor in de rugzak.

IJsvissen / vliegvissen

IJsvissen

Op een visrijk meer wordt een gat in het ijs (>50 cm!) geboord waardoor je op o.a. Forel kunt vissen. De vissen kunnen later vers gegrild worden.

Prijzen: 1 dagdeel SEK 250

Vliegvissen

Zomers kunt u vanuit uw tent of caravan vliegvissen in onze prachtige rivier De Fyrån.

Een vergunning is niet nodig. Voor overig viswater in de omgeving kunt u bij ons de vergunning kopen.

Diverse trips

Diverse uitstapjes en dagtochten in de omgeving kunnen door ons verzorgd worden. Naar een elandenfarm of naar Hällingsåfallet, de grootste met water (ijs) gevulde canyon van Europa. Of een dagje winkelen in het gezellige Östersund.

Prijsopgaaf voor transfers en begeleiding in overleg.